drobak

Drøbakmesterskapet 2016: Rekorder på tradisjonsrikt arrangement

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
3. og 4. september ble årets Drøbakmesterskap arrangert. Drøbaksmesterskapet arrangeres av Drøbak hundeklubb, og stevnet har gått av stabelen en lørdag og søndag i begynnelsen av september helt siden 1978.

I år var det dermed 37. gang dette tradisjonsrike stevnet ble arrangert. Tradisjonen tro ble lydighet og rallylydighet avviklet lørdag, mens søndagen var forbeholdt agility-konkurransene.

Fra uoffisielt til offisielt

Når arrangementet ble arrangert for første gang var Drøbakmesterskapet et uoffisielt lydighets-stevne hvor det ble konkurrert i to klasser: Nybegynnere (med et utvalg av øvelsene i LP kl. I og II) og Videregående (med et utvalg av øvelsene i klasse III). Dette uoffisielle stevnet var i en årrekke veldig populært, med opp mot 170 påmeldte og nærmere 30 lag hvert år. Når det gjelder lydighetskonkurranser var dette en helt utrolig deltagelse som arrangøren ikke har hatt siden.

Når agility i 1993 for første gang ble en offisiell NKK-godkjent konkurranse, og lydighet så fulgte etter i 1994, ble deltakerantallet naturlig nok ikke så høyt.

Rallylydighet med rekorddeltakelse

I år satt klubben rekord med 117 påmeldte i rallylydighet. 30 ekvipasjer konkurrerte i lydighet, og 350 i agility – tall som er noe mindre enn i fjor. Drøbak Hundeklubb sier seg svært fornøyde med årets arrangement, ikke minst med engasjementet hos frivillige, og støtten Drøbakmesterskapet har i lokalmiljøet.

– I år var totalt 35 frivillige personer i sving. Lokalmiljøet i Drøbak er fantastisk og stiller opp for oss. Vi får for eksempel låne Høiåsbanen hvor stevnet blir holdt, samt fasilitetene til Drøbak-Frogn Idrettslags lokaler. Lokalavisen Amta er også flinke til å lage reportasjer både før og under konkurransene, sier Birgitte Lysbakken i klubben.

drobak-2

Klubben er også opptatt av rekruttering generelt, og påpeker dette som en viktig faktor for at arrangementer som Drøbakmesterskapet skal bli like vellykkede også i fremtiden. Heldigvis ser det lyst ut på denne fronten.

–  Når det gjelder rekrutteringen av unge til hundesporten og da spesielt agility har den vært veldig bra, og mange av de unge stiller også opp under Drøbakmesterskapet.

Klubbens medlemmer gjorde selvfølgelig også sitt til at arrangementet skulle bli en suksess.

– Nytt av året var at Kjersti Pettersen, som er ansvarlig for rallylydighet i klubben, hadde laget et oppsett for lagkonkurranser. Dette er aldri blitt gjort tidligere, men ble allikevel en kjempesuksess, og er noe vi absolutt kommer til å fortsette med. Inntektene klubben fikk på dette, 2.450 kroner, gikk uavkortet til Norske Servicehunder, forklarer Lysbakken.

Ser frem mot neste år

Til tross for at årets arrangement så vidt er avsluttet ser klubben allerede frem mot neste år. Gitt at arrangementet da skal arrangeres for 38. gang er selvfølgelig rutiner for evaluering og planlegging på plass.

–  Vi ser frem til arrangementet neste år og er allerede i gang med planleggingen. Det at vi hvert år har hatt en evaluering etter stevnet for å bli enda bedre, har gjort at vi får fantastiske gode tilbakemeldinger både fra deltakere og dommere, så motivasjonen fremover er på topp, avslutter Birgitte Lysbakken i Drøbak Hundeklubb.

Legg igjen en kommentar