utg 3 gruppebilde

NKKUs sommerleir 2016: Fellesskap

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
Årets sommerleir ble arrangert 8. til 12. august på Torpomoen leir i Ål. Blant deltagerne varierte alderen fra 12 til 21 år og de hadde med seg hunder i alle størrelser, fasonger og aldere. Uka ble fylt med masse forskjellig hundetrening, leker og aktiviteter, lagkonkurranser, ny kunnskap og mye mer!

Tekst: Kristine Bø (NKKU-leiransvarlig)/Foto: Miriam Pedersen

I år har vi hatt hundesportene agility, lydighet, juniorhandling og rundering. I tillegg har vi hatt en økt hvor vi har trent på øvelser som servicehunder utfører i sin jobb. Dette var nytt i år og vi hadde det veldig gøy med å lære hundene ting de kan hjelpe oss med i hverdagen. Vi trente på blant annet å hente telefon/fjernkontroll/tøfler, hjelpe eier å kle av seg, åpne og lukke skuffer og skap, slå av og på lyset, plukke opp nøkler som eier mistet og bære en kurv.

Vi hadde også to andre nyheter i år, lekeverksted og hinderløype. På lekeverkstedet fikk alle deltagerne lære å lage sin egen leke i fleece, som ble flittig brukt til å belønne hundene på trening resten av uka. Hinderløypen besto av seks elementer som skulle gjennomføres på tid. Lagene besto av to personer og to hunder, hvor begge skulle samarbeide om å få en hund igjennom av gangen så det ble en slags stafett. Lederne dannet også to lag og var med på den fartsfylte konkurransen hvor flere ferdigheter ble satt på prøve. Vi lekte også Stratego, som vi gjorde for første gang i fjor. Leken engasjerte både deltagere og ledere, det ble flere runder og kniving om seieren.

Untitled design (2)

Om man skal beskrive denne leiren med et ord, så må det bli fellesskap. I det sosiale er det liten forskjell på ledere og deltagere. Vi som er ledere er interesserte i deltagerne og prater mye med dem, lytter og forteller om oss selv og egne erfaringer. Vi er alle samlet for sammen interesse og kan for en gangs skyld skravle endeløst om hund. Under lekene og aktivitetene er alle med og latteren sitter like løst hvert år!

Følg NKKU:

Legg igjen en kommentar