Foto: Vibeke Brath

5 gode grunner til å kjøpe rasehund

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
Det finnes mange fordeler med å kjøpe rasehund: Du vet hva du får, du skriver kontrakt, du blir en del av et rasemiljø, du kjøper valp hos en NKK-oppdretter og du blir en viktig bidragsyter i NKKs arbeid for hundevelferd.

Kilde: Svenska Kennelklubben / foto: Vibeke Brath

1. Du vet hva du får

Foto: Hvit Gjeterhund Klubb
Foto: Hvit Gjeterhund Klubb

Stor eller liten? Selskapshund, gjeterhund eller jakthund? Velg hunderase med omhu!

Alle hunderaser har sine karakteristiske rasetrekk, styrker og svakheter. Som kommende hundeier har du muligheten til å velge en hundrase som passer deg og ditt liv, uansett hva dine interesser måtte være. Jo mer kunnskap du har om hunderasene, jo mer kompetent er du til å velge en hunderase du kommer til å trives med.

2. Et trygt kjøp

Foto: Ines Blix
Foto: Ines Blix

Ønsker du å unngå å kjøpe en valp som er smuglet til Norge? Ønsker du å unngå at pengene du gir for valpen skal gå til noen som avler uten hundens beste som mål? Norsk Kennel Klub jobber for at all hundeavl skal forgå i kontrollerte former, og vi stiller krav til våre oppdrettere. Når du henter din valp skal den være minst åtte uker gammel, den skal ha vært hos veterinær, og den skal være registrert og leveres med en kjøpsavtale. Gå ikke i fellen og kjøp første og beste valp på via nett – og si aldri ja til å hente ditt nye familiemedlem på en parkeringsplass!

3. Tren, konkurrer og vær sosial!

Foto: Roger Sjølstad
Foto: Roger Sjølstad

Når du kjøper en rasehund hos en NKK-oppdretter tar du steget inn i et sterkt felleskap. I dag har NKK mer enn 220 tilsluttede medlemsklubber over hele landet. Her kan man være medlem i raseklubb og/eller aktivitetsklubber som arrangerer mange ulike kurs hele året. Raseklubben jobber for din rase, og arrangerer alt fra kurs til utstillinger. Det er her ekspertisen på rasen er, og kanskje er det her du får svarene på de spørsmålene du har om akkurat din hund? Aktivitetsklubbene samler hundeinteresserte på tvers av rasens og tilbyr en rekke morsomme og utfordrende aktiviteter til hund og hundeier. Nye venner og ny kunnskap er en medlemsfordel vi ikke kan få skrytt nok av, og noe vi garanterer!

4. NKK-oppdretteren – en ressurs

NKK-oppdretteren har et stort ansvar når det kommer til raseavl og salg av valper. De er opptatt av av valpen de selger skal være frisk, og at den får et godt hjem.

For deg som skal kjøpe valp er valg av oppdretter også en viktig beslutning. En oppdretter som avler etter NKKs etiske grunnregler, og som har en tilhørighet i sitt rasemiljø er et flott utgangspunkt. Oppdretteren er en ressurs som kan svare på alle spørsmål som dukker opp med ny valp i hus, og de vil kunne hjelpe deg med alt fra kloklipp til hundepass. Ja, nesten hva som helst!

5. For hund og hundeier!

Foto: Cilje H. A. Moe
Foto: Cilje H. A. Moe

Som medlem i NKK kan du være med å påvirke hvordan hverdagen for både hund og hundeeier i Norge skal være. Visste du for eksempel at NKK jobber for hunders rettssikkerhet, mot helårsbåndtvang, og for hundevelferden til alle hunder – ikke bare rasehunder? Våre medlemmer bidrar til at vi kan gjøre en enda bedre jobb på satsingsområder som for eksempel hundehelse. NKK har også tydelige holdninger om saker som påvirker hverdagen til norske hunder og deres eiere, og uttaler oss jevnlig om utformingen av politikk. Flere organiserte hundeeiere vil bidra til økt fokus på hundevelferd, sunn og ansvarlig avl, og ikke minst sørge for at hundens plass i samfunnet verdsettes for akkurat det den er: Menneskets beste venn!

 

Linker:

 

Kommentar til “5 gode grunner til å kjøpe rasehund”

  1. Det er godt å ha NKK som settet standarer og regler, men jeg forstår ikke hvorfor det skal settes grenser for deltagelse på aktiviteter om en har en blandingshund. Du kan gå enkelte klasser i noen aktiviteter, men hvorfor ikke «hele veien»? Hva kan det overhode begrunnes med ?

Legg igjen en kommentar