Foto: Renata Ewa Goel

Hundens sju slag

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
Smakfullt julegodt til hunden lager du enkelt selv. Hunden din kommer garantert til å sette stor pris på disse smakfulle gavene under juletreet!

Tekst/foto: Renata Ewa Goel

Brune julepinner

Brune julepinner av fersk vom

 

Får du tak i fersk vom kan du selv lage ekslusivt julesnadder.

Vommen vannes ut i to døgn, vaskes, skjæres i passende biter og tørkes. Vil du ha vommen ekstra fin og hvit må du vaske den i sjøvann.

Juleknask

  • 1,5 kg leverFoto: Renata Ewa Goel
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp sammalt hvete
  • 0,5 kopp maizenamel
  • 1 egg
  • 50 gram revet parmesan eller annen ost

Lever finmales i foodprosessor sammen med hvitløksfeddene. Bland deretter inn resten av ingrediensene. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i ca 1 cm tykkelse.  Stekes ved 180 grader i ca 30-35 min. Skjæres opp i ruter mens bakverket fremdeles er varmt. La det stå fremme over natten til det blir knusktørt. Oppbevares luftig.

Wienersnipperwienersnipper_crop

Et par wienerpølser skjæres opp i passende biter. Varmes i mikrobølgeovn i 3-4 minutter.

Avkjøles og varmes opp på nytt til bitene får en tørr overflate. Kjøles ned og oppbevares luftig.

Julehjerterjulehjerter

Et hjerte av svin, lam, kylling, elg eller okse skjæres opp i strimler. Tørkes i varmluftsovn på 80 grader i ca. 1 time eller til overflaten blir tørr. Tas ut og skjæres opp i passende snack-størrelse. Tørkes videre i ovnen til bitene blir helt tørre. Oppbevares luftig.

Gingerbread TwistGingerbread twist

  • 750 g svinelever
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 250 g medisterdeig
  • 0,5 kopp hvetemel
  • 0,5 sammalt hvetemel
  • 0,5 kopp maizenamel
  • 1 egg
  • 50 g revet Edamer

Finmal lever i foodprosessor sammen med hvitløksfedd. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt inn. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i omtrent en centimeter tykkelse. Stek ved ca 180 grader i 30-40 minutter. Skjer ut kaker mens bakverket fremdeles er varmt. Bruk pepperkakeformer. La det stå fremme over natten til det blir knusktørt. Pakk kakene luftig.

Julepostei

  • 500 g svineleverFoto: Renata Ewa Goel
  • 250 g kyllinglever
  • 250 g medisterdeig
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 egg

Kjør lever og hvitløk i foodprosessor til en jevn røre. Tilsett medisterdeig og egg og bland godt sammen. Hell leverposteirøren i brødformer. Stek i vannbad (fyll en større form med vann og sett brødformene oppi) ved 180 grader i ca 45 minutter. Steketiden av henger av størrelsen på formene. Posteien skal kjennes fast når du trykker på den. Kjøl posteien ned og pakk den pent inn. La hunden din åpne denne smakfulle julegaven selv på julaften.

FattigmannIMG_6085

Lever av svin, lam, kylling, elg eller okse skjæres opp i strimler. Tørkes i varmluftsovn på 80 grader i 1 time eller til overflaten blir tørr.

Tas ut og skjæres opp i passende snack størrelse. Tørkes videre i ovnen til bitene blir helt tørre. Oppbevares luftig.

Artikkelen stod på trykk i Hundesport 11/12-2011

Legg igjen en kommentar