LP Elite på DOGS4ALL 2014

Drømmen om en lydig hund

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
En lydig hund er en god hund. I likhet med oss mennesker er ikke lydighet noe de lærer på egen på pote. Men, med det rette verktøyet på plass er mulighetene uante, og norske hunder er faktisk blant de lydigste i verden!

Hverdagslydighet er grunnleggende for både dyr og mennesker. For hunder kan dette være en stor utfordring ettersom de kravene samfunnet har til hund ofte går i mot dens natur. En god investering er derfor å melde seg på et kurs hvor man lærer gode teknikker for hvordan man på best mulig måte kan få en lydig hund.

Flere og flere tar med seg det de lærer videre til konkurranseringen og lydighetsprøver (LP). Det beste av alt er at alle kan delta i denne konkurranseformen. Mennesker og hunder i alle aldre og varianter er velkommen – blandingshunder inkludert! Det eneste som kreves er at hunden er vaksinert, ID-merket og registrert hos NKK.

Tør du ta steget?

Lydighetskurs arrangeres over hele landet og mange klubber arrangerer uhøytidelige konkurranser. Ingenting er umulig og norske hunder er faktisk i verdensklasse når det kommer til lydighet. Hvem vet, kanskje bor den neste store lydighetsstjernen sammen med deg? Det er bare en måte å finne det ut på – ta steget og meld deg på et kurs. Det verste som kan skje er at du lærer deg å samarbeide med hunden din. Sjekk på www.nkk.no hva din lokale hundeklubb kan tilby av lydighetskurs.

Instruktørenes lydighetstips

Det er nok lett å gå seg vill i jungelen av råd og tips om hvordan få en lydig og lykkelig hund. Her er instruktørenes egne tips for å lykkes.

Tess Erngren, GoodDog Center (klikk her for flere gode tips fra Tess):

Tess Erngren mener at det meste læres ved å prøve og feile. Bruk hodet, hjertet og tålmodighet.

  1. Se til at det alltid er gøy, er det ikke det finnes det mange andre treningsformer som kanskje passer bedre for dere.
  2. Ikke still for høye krav, og fokuser på fremgang – spesielt i unghundperioden når hormonene flyr – ty til morsomme, lærerike ting. Fungerer det fortsatt ikke, spør deg selv hva DU gjør galt! Hunden er det stort sett aldri noe feil på. Den gjør tvert imot alt den kan for å holde seg unna bråk, og prøver hardt å forstå det du vil kommunisere.

Lill-Ann Berg, klikkertrener (klikk her for flere gode tips fra Lill-Ann):

  1. Tren i korte økter og tren jevnt og trutt. Snik inn korte treningsøkter innimellom daglige gjøremål. Da kan du få inn masse trening som du ellers ikke hadde fått tid til.
  2. Ikke lås deg fast i en treningsmetode som ikke fungerer. Spør deg selv: Har jeg oppnådd det jeg er ute etter? Hvis ikke – finn en annen måte å trene på.
  3. Helt til slutt: Det å ha og trene hund skal være gøy. Derfor; ikke la deg presse til å trene med metoder du ikke føler deg komfortabel med. Det er din hund og ditt liv og du bestemmer!

Maren Teien, verdensmester i konkurranselydighet (klikk her for flere gode tips fra Maren)

  1. Bruk mye tid på treningen de første to årene, da har du igjen for det resten av hundens liv.
  2. Ikke gjør det vanskeligere enn det er. Mange aspekter fra barneoppdragelse kan benyttes når man trener hunder.

Foto: Cilje H. A. Moe

Trenger du litt ekstra inspirasjon før du prøver deg på LP? Da er disse to filmsnuttene akkurat det du trenger:

 

Legg igjen en kommentar