møt nkk-hundene

Våre firbente kollegaer – del 3

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
Det er på tide at du får møte noen av de kjekke karene vi er så heldig å dele arbeidsdagen med. Disse to guttene ruver ikke høyest over bakken, men hva betyr vel noen fattige høydecentimeter når man har bøtter og spann av sjarme og glød?

Dagens to utvalgte gutter er Visvas og Smash, henholdsvis dachshund strihår og italiensk mynde. Størrelsen og åpenbare raseforskjeller til tross så er faktisk begge rasene dyktige jegere. Dachshunden brukes både som hihund og drevhund, mens den italienske mynden ble brukt til hetsjakt på småvilt.

Visvas av Larhjelm


Blant sine kollegaer på NKK er han best kjent som Visvas, men han responderer minst like bra til BISvas, Nisse Nass og Nassen. Fireåringen er en meget aktiv hund som presterer godt i mange felt: Han går blodspor, deltar på utstillinger og han trekker i sele sammen med sine litt større samboere, vorsthehundene Ozzy og Hippie. Favoritthobbyen hans er allikevel å vekke husets menneskebarn Frida (10) om morgenen.

Det aller aller beste Visvas vet er leverpostei, kosestunder og svømming. Det absolutt verste han kan tenke seg er kloklipp.

På NKK deler han kontor med matmor Pernille på aktivitetsavdelingen. Arbeidsdagen består av å slappe av, bli klødd av besøkende og egle seg på nabojenta Frøken. Dagen avsluttes med å tøffe seg litt på parkeringsplassen før avreise hjem.

 

Smash er to år om to uker!

SmashJa, Smash – du er to år om to uker… Denne sorte, energiske og langbente krabaten sprudler over med det meste.  På stamtavlen står det at han heter Dervisch Tango in the Night, men av og til så lurer man på om han burde vært oppkalt etter en fyrrig salsa i stedet for en søvnig tango. Smash elsker å trene, noe som gir gode resultater. Han er suveren på løping og kroppskoordinasjon, og i eliteklassen i stillestående høyde (uoffisiell bruksklasse, red. anm.) er han ubeseiret. I sistnevnte idrettsgren har sågar flere eksperter erklært Smash et naturtalent.

Det beste Smash vet er mat. Mat, mat, mat. Dette inkluderer gress, hybelkaniner – og (u)heldigvis for matmor og matfar – regninger. Det verste som kan skje er at han blir nektet sin grunnleggende rettighet til å tigge.

På NKK jobber Smash på kommunikasjonsavdelingen sammen med matmor Anne. Her består oppgavene i tigging, intervalltrening på stillestående høyde og vakthold ved behov.

 

Vil du lære mer om dachshund og italiensk mynde? Se her:

Kommentar til “Våre firbente kollegaer – del 3”

Legg igjen en kommentar