la_11

Fartsfylt hundeglede!

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
Alle hunderaser har sine spesialiteter, og i gruppe 10 finner man hundeverdenens svar på Formel-1. Mynderasene varierer enormt i størrelse, men en ting har de alle til felles – de er spesialister på jakt i høy fart!

Lure coursing er myndenes bruksprøve. Da hetsjakt, som rasene opprinnelig ble brukt til, er forbudt så har man erstattet den det ekte byttet med en lokkehare (lure).  I dag organiseres lure coursing av Norsk Myndeklubb, og det arrangeres treninger på Østlandet og i Trøndelag. Formålet med lure coursing er det samme som med andre hundesporter: Bidra til at hundene skal kunne opprettholde sin opprinnelige karakter og utseende. For myndene betyr dette å ivareta deres naturlige jaktegenskaper, deres evne til effektivt å utnytte sin opprinnelige kapasitet for hurtighet og smidighet, samt legge ned et bytte. Dette skal selvsagt ikke gå ut over myndens sosiale oppførsel i kontakt med andre hunder og mennesker. Du kan lese mer om lure coursing på NKKs nettsider.

Foto: Laila Østhagen

Legg igjen en kommentar