OWS_3160_crop

Danser med hunder

rssrss facebooktwitterfacebooktwitter
Det er nesten ingen begrensinger for hva en hund kan klare. En stadig mer populær hundesport i Norge er kreativ lydighet. Har du tenkt på at kanskje nettopp din firbente bestevenn kan være en dansestjerne?

Kreativ lydighet er et beskrivende fellesnavn på Freestyle og Heelwork to Music. Noen land kaller det også Dog dancing. Til sammenligning med vanlig lydighet, som er stram i formen og hvor alle hunder skal gjøre identiske og standardiserte øvelser, er det i FS og HTM rom for atskillig mer kreativitet. Hund og fører skal utføre et selvkomponert lydighetsprogram til selvvalgt musikk. Ved hjelp av koreografi skal man få øvelsene til å flyte sammen til en helhet og bevegelsesmønsteret til hund og fører skal være i takt og samspill med musikken. Om musikken forteller en tydelig historie eller har et tydelig tema skal man forsøke å gjenspeile dette i programmet.

Noe for deg? Da bør du sjekke ut Norsk Freestyleforenings nettside. Her finner du også mange treningsvideoer til inspirasjon.

Foto: Ole Walter Sundlo

Legg igjen en kommentar